Titelkampen inom Brink Motorsport når kokpunkt med kraschen på Knutstorp

Det sägs att teamkompisen är din värsta konkurrent på banan och i årets näst sista STCC-tävling på Ring Knutstorp bevisade Brink Motorsport-förarna Tobias Brink och Jimmy Eriksson just det i kampen om årets SM-guld.

Duon är två av fyra förare som slåss om årets titel jämsides CUPRA Sweden - PWR-föraren Robert Dahlgren och Mikael Karlsson, som även han tävlar för Brink Motorsport.

I starten av tredje tävlingen på Ring Knutstorp lyckades Jimmy Eriksson ta sig förbi Tobias Brink i kampen om andraplatsen bakom Mikael Karlsson, men han var inte helt förbi sin teamkollega när startfältet satte full fart mot det snabba NGK-krönet.

Där tog tävlingen slut för Jimmy Eriksson efter en spektakulär krasch med teamkollega Tobias Brink.

- Första tävlingen slutade olyckligt med en ordentligt stukad bil. Det var lite av ett missförstånd för oss båda och ingen som hade onda intentioner, säger Jimmy Eriksson.

- Tobias och jag boxades lite genom kurva ett, sen försvinner han ur mina speglar och jag var helt säker på att han kommit längre bak. Men när vi kommer till kurvan så touchar vi och jag snurrar. Det hade gått att undvika från båda sidor, men det blev som det blev.

Trots att Tobias Brink säkrade viktiga poäng för att behålla sin STCC-ledning med andraplatsen i tävlingen var han en besviken man.

- Vi var sjukt tydliga mot varandra inför tävlingen att det inte skulle vara någon närkontakt mellan varandra och så kommer vi två kurvor innan det tar i, säger Tobias Brink.

- Min första känsla var att han inte såg mig och bara svängde in. Kraschen kändes som en förlust för hela teamet. Oavsett hur det hände så ska det inte hända.

Knutstorp-helgens fjärde och sista tävling var betydligt mer disciplinerad från Tesla-trion, dock med en viss pik från Mikael Karlsson om starten där Jimmy Eriksson tog en viktig revansch med seger från andra startruta bakom sin teamkollega.

- Ja, jag höll väl ledningen i en meter, sen kom han som en skjuten ur en kanon. Det måste han timeat väldigt bra. Jag tryckte när lampan släcktes i alla fall, sa Mikael Karlsson med ett skratt efter målgång.

Spänningen är tveklöst högre än någonsin inom Brink Motorsport och i kampen om att kröna den 28:e STCC-mästaren sedan starten av mästerskapet 1996.

Tobias Brink leder mästerskapet med 12 poäng över Mikael Karlsson medan Jimmy Eriksson är trea, 17 poäng bakom.

Enda föraren utanför Brink Motorsport med en chans på årets förartitel är regerande fyrfaldiga STCC-mästaren Robert Dahlgren som ligger fyra, 38 poäng från ledning.

- Brink Motorsport-förarna har varit otroligt omtänksamma för att försöka få med oss i spelet igen med sina incidenter. Tyvärr har vi inte tagit vara på den chansen. Vi behöver verkligen titta oss själva i spegeln och fundera på vad vi gör just nu. Vi måste komma till Mantorp och stämpla in det på riktigt, säger Robert Dahlgren.

Under Grande Finale på Mantorp Park den 20-21 september väntar två kval och två tävlingar med sammanlagt 60 poäng att köra om.

Följ tävlingarna LIVE på plus.stcc.se eller köp biljetter här!

Vad är STCC?
STCC är Skandinaviens ledande racing-mästerskap som grundades 1996. Mästerskapet tävlar med kraftigt modifierade standardbilar i ett explosivt, kort och adrenalinfyllt tävlingsformat på de bästa racingbanorna i Sverige. Från och med 2024 elektrifieras mästerskapet med helt nya tävlingsbilar på nära 550 hästkrafter, de kraftfullaste bilarna i STCC:s historia. STCC sänds LIVE via streamingplattformen STCC+.

Föregående
Föregående

Expressen sänder STCC-finalen LIVE

Nästa
Nästa

Hampus Ericsson och Theo Jernberg testar STCC med Exion Racing