Hampus Ericsson och Theo Jernberg testar STCC med Exion Racing

Hampus Ericsson, bror till Indy 500-vinnaren Marcus Ericsson, och Porsche Sprint Challenge-mästaren Theo Jernberg testade STCC-bilar för Exion Racing på Ljungbyheds Motorbana.

- Det var väldigt intressant att få testa de nya elektriska STCC-bilarna och jag hade blandade förväntningar, men kort sammanfattat så hade jag ett leende på läpparna efter testet, säger Hampus Ericsson.

Hampus Ericsson, som säkrade Porsche Carrera Cup-bronset förra året, testade Exion Racings Volkswagen ID.3 och satte konkurrenskraftiga tider jämfört med STCC-fältets tider under premiären tidigare i år.

- Bilen var grymt kul att köra och lätt att komma in i med körningen, det gav mig såklart mersmak för framtiden, säger Hampus Ericsson.

- Vad gäller framtiden så satsar jag främst på internationell körning, men en bra deal är en bra deal så att säga. Vi får se helt enkelt, dörren är alltid öppen för racing på svensk mark.

Theo Jernberg, som har elektrisk racingerfarenhet från NXT Gen Cup 2023 där han slutade nia, körde Exion Racings BMW i4 under testet.

- Det var väldigt kul att prova de bya STCC-bilarna och jag gillar konceptet. BMWn är lite speciell att köra, men bara väldigt skoj och vi hade en bra dag på Ljungbyheds Motorbana, säger Theo Jernberg.

- Det vore absolut kul att prova tävla i STCC, men vi får se hur fram tiden ser ut och just nu är i alla fall inget bestämt.

STCC 2024 avgörs under Grande Finale på Mantorp Park i helgen, 20-21 september, läs mer här!

Vad är STCC?
STCC är Skandinaviens ledande racing-mästerskap som grundades 1996. Mästerskapet tävlar med kraftigt modifierade standardbilar i ett explosivt, kort och adrenalinfyllt tävlingsformat på de bästa racingbanorna i Sverige. Från och med 2024 elektrifieras mästerskapet med helt nya tävlingsbilar på nära 550 hästkrafter, de kraftfullaste bilarna i STCC:s historia. STCC sänds LIVE via streamingplattformen STCC+.

Föregående
Föregående

Titelkampen inom Brink Motorsport når kokpunkt med kraschen på Knutstorp

Nästa
Nästa

Brink Motorsport säkrar teamguldet i STCC trots internkrasch på Ring Knutstorp