STCC 2025-kalendern avslöjad med nytt premiärdatum i Göteborg och comeback för Gelleråsen

STCC-kalendern för 2025 avslöjas inför helgens Grande Finale på Mantorp Park där nyheterna inkluderar ett nytt premiärdatum i Göteborg och comeback för Gelleråsen Arena med totalt fem tävlingshelger från maj till september.

- Vi har tagit fram en stark kalender för STCC 2025 med en bra mix av olika typer av arenor, allt från stadsbanan mitt i Göteborg till flygplatsbanan i Ljungbyhed och klassiska banor som Gelleråsen Arena. Detta gör att vi kan ta elektrifierad elitracing till ett brett spektrum av publik runt om i landet på bästa möjliga sätt, säger Micke Bern, vd för STCC.

– En nyckeldel i återväxten av STCC är kontinuitet med kalendern så att förare, team, partners och fans kan planera och skapa traditioner som i sin tur växer intresset och värdet för hela STCC. Vi har dessutom ett gäng nyheter på gång inför 2025 vad gäller tävlingsformat och underhållning under tävlingshelgerna.

Premiären körs en månad tidigare än i år, den 9-10 maj 2025 mitt i centrala Göteborg bredvid Ullevi. Där är dessutom Head 2 Head-konceptet under utveckling formatmässigt efter introduktionen 2024 tillsammans med ett utökat utbud av underhållning i eventområdet för att göra tävlingen mer folklig.

– Vi hälsar STCC varmt välkomna tillbaka till Göteborg! Nu ser vi fram emot att tillsammans utveckla evenemanget för att publiken ska få en ännu mer fartfylld och spännande upplevelse, säger Henrik Jutbring, evenemangschef på Got Event.

– Jag ser verkligen fram emot att vara tillbaka i Göteborg och köra 2025-premiären mitt i centrum. Trots vädret under premiären detta året har jag bra minnen därifrån med en seger och det ska bli extra spännande med de ändringar som är planerade för formatet och banan till nästa år. Jag tvivlar inte på att det blir en ordentlig folkfest och längtar redan nu, säger regerande STCC-mästaren Robert Dahlgren.

Biljetterna till STCC-premiären 2025 släpps den 25 november med ett Early Bird-erbjudande på stcc.se.

Efter 2025-premiären i Göteborg tävlar STCC vidare på Gelleråsen Arena under Gelleråsloppet första helgen i juni, en bana som bara saknats från STCC-kalendern tre gånger (2012, 14 och 24) sedan starten av mästerskapet 1996 - en publikfavorit och Sveriges äldsta permanenta bana.

– Vi är glada över att ha hittat en lösning med STCC och välkomnar dem till Gelleråsloppet 2025. Att mästerskapet har elektrifieras stämmer helrätt med vår egen satsning kring hållbar motorsport och STCC breddar vårt stora utbud av motorsport under Gelleråsloppet ytterligare, säger Richard Göransson, vd för Gelleråsen Arena, den förare som har flest STCC-titlar av alla.

Ljungbyheds Motorbana slog sitt publikrekord med STCC tidigare i år och är tillbaka som värd för tredje deltävlingen 2025 den 27-28 juni.

Efter sommaruppehållet körs klassiska Newsracet på Ring Knutstorp i Skåne den 29-30 augusti som näst sista tävlingshelgen innan Mantorp Park avslutar med Grande Finale den 19-20 september.

Läs mer om helgens rafflande Grande Finale på Mantorp Park där fyra förare gör upp om STCC-guldet 2024!

Kalender STCC 2025

09-10/5 - Göteborg - Head To Head
31/5-1/6 - Gelleråsen Arena - Gelleråsloppet
27-28/6 - Ljungbyheds Motorbana - Airport Race
29-30/8 - Ring Knutstorp - Newsracet
19-20/9 - Mantorp Park - Grande Finale

Vad är STCC?
STCC är Skandinaviens ledande racing-mästerskap som grundades 1996. Mästerskapet tävlar med kraftigt modifierade standardbilar i ett explosivt, kort och adrenalinfyllt tävlingsformat på de bästa racingbanorna i Sverige. Från och med 2024 elektrifieras mästerskapet med helt nya tävlingsbilar på nära 550 hästkrafter, de kraftfullaste bilarna i STCC:s historia. STCC sänds LIVE via streamingplattformen STCC+.



Nästa
Nästa

Kvartett gör upp om första elektriska STCC-guldet i Grande Finale på Mantorp i helgen