Porsche-mästaren Ola Nilsson gör STCC debut i Göteborg med Exion Racing

Regerande Porsche Carrera Cup Scandinavia-mästaren Ola Nilsson kommer att köra STCC-premiären i Göteborg den 8-9 juni bakom ratten på en Volkswagen ID.3 för Exion Racing.

- Det känns extremt intressant att göra min STCC-debut tillsammans med Exion Racing när mästerskapet elektrifieras. Det är en ny giv och nya förutsättningar för alla - förare, team, ingenjörer och mekaniker, säger Ola Nilsson.

36-åringen har förutom Porsche Carrera Cup även säkrat titeln i Volkswagen Scirocco R Cup Germany 2012 och Ginetta G20 Cup Sweden 2009.

- Vi hälsar Ola varmt välkommen till teamet och är väldigt glada över att kunna knyta an en av Sveriges absolut bästa förare just nu. Ola har visat att han kan vinna i många olika kategorier och biltyper, hans kunskap och erfarenhet kommer vara mycket viktig för oss i inledningsskedet framförallt, säger Kevin Engman, teamchef för Exion Racing.

Ola Nilsson, som kommer att köra premiären i Göteborg som utvärdering för fler tävlingar i år, fick sitt första smakprov av de nya elektriska STCC-bilarna under försäsongstesterna på Mantorp och Ljungbyhed där han bland annat var tredje snabbast under en av testdagarna.

- STCC-bilen är verkligen helt annorlunda mot allt annat jag kört, men inte just på grund av faktumet att den är eldriven. Chassi, bromskänsla, gasrespons och styrning känns bra och gedigen, det är framförallt gatdäcken som är en extremt stor faktor att komma underfund med, säger Ola Nilsson.

- Jag har hittills bara kört två testdagar och bara skrapat på ytan, men det känns riktigt kul och givande. Premiären i Göteborg kommer dessutom innebära en extra nivå av ovisshet med tanke på formatet. Men jag är en tävlingsmänniska till 100% och ställer inte upp för att delta. Jag vill prestera och komma så högt upp som möjligt.

- Vad gäller eventuell fortsättning efter Göteborg så får vi se. Jag bestämde mig redan i början av 2023 att det skulle vara mitt sista år på ett tag. Men jag har god kontakt med Exion Racing och STCC, så vi kör Göteborg och utvärderar därefter.

Exion Racings Volkswagen-team är därmed komplett och Ola Nilsson kommer att tävla jämsides Viktor Gustavsson och Alexander Graff.

Endast en plats återstår inför STCC 2024 och det är Exion Racings tredje BMW-förare som kommer att avslöjas inom kort.

STCC-premiären 2024 körs på en 625 meter lång Head 2 Head-bana som byggs i samarbete med Göteborg & Co och Ramudden på eventområdet mellan Ullevi och Scandinavium - biljetter och mer information här.

Vad är STCC?
STCC är Skandinaviens ledande racing-mästerskap som grundades 1996. Mästerskapet tävlar med kraftigt modifierade standardbilar i ett explosivt, kort och adrenalinfyllt tävlingsformat på de bästa racingbanorna i Sverige. Från och med 2024 elektrifieras mästerskapet med helt nya tävlingsbilar på nära 550 hästkrafter, de kraftfullaste bilarna i STCC:s historia. STCC sänds LIVE via streamingplattformen STCC+.

Föregående
Föregående

Femfaldige Porsche-mästaren Lukas Sundahl gör STCC-debut i Göteborg

Nästa
Nästa

STCC-premiären i Göteborg snart slutsåld