Intensiv testperiod inför STCC-premiären i Skövde

Med start i Karlskoga på lördag inleds nu en intensiv testperiod för team och förare i STCC och RallyX Nordic.Inför premiären på flygplatsbanan i Skövde 1 maj står totalt nio testdagar på programmet för mästerskapens alla klasser.Nedräkningen för STCC och RallyX Nordic 2016 har börjat. På lördag genomförs den första officiella testdagen när Porsche Carrera Cup Scandinavia och Porsche GT3 Cup Challenge rullar ut på Gelleråsen utanför Karlskoga.Dagen därpå intar Clio Cup och Formula STCC Nordic banan.Kommande vecka, 12-13 april, är det premiär för STCC-klassen med test på Ring Knutstorp i Skåne. Där kommer delar av årets startfält att genomföra säsongens första varv. Övriga testar i Karlskoga 19-20 april.

"Eftersom några av teamen inte är helt klara med sina bilar har vi valt att dela upp försäsongstesten för STCC-klassen. Några team testar på Ring Knutstorp, de andra på Gelleråsen", säger Jonas Lundin, vd STCC AB.

Även RallyX Nordic, med Supercar- och Supercar Lites-klasserna, testar innan premiärtävlingen i Skövde. 25-26 april väntar två intensiva dagar i Strängnäs för deras del.Testschemat i sin helhet

  • Karlskoga 9 april: Porsche Carrera Cup Scandinavia, Porsche GT3 Cup Challenge.
  • Karlskoga 10 april: Clio Cup/JSM, Formula STCC Nordic.
  • Ring Knutstorp 12-13 april: STCC.
  • Karlskoga 19-20 april: STCC.
  • Anderstorp 21 april: Porsche Carrera Cup Scandinavia, Porsche GT3 Cup Challenge, Swedish GT, Clio Cup/JSM, Formula STCC Nordic.
  • Strängnäs 25-26 april: Supercar, Supercar Lites.
Föregående
Föregående

STCC-premiär med auto motor & sport bilfestival i Skövde

Nästa
Nästa

Ny pressansvarig på STCC & RallyX Nordic