Inga Kia-framgångar på Solvalla

Kevin Aabols sjundeplats i andra heatet blev Team Kias bästa resultat på Solvalla.
– Det här var inte bra, sade teamchefen Tobias Johansson.Nej, det blev inte Team Kias helg när STCC gästade Solvalla. Kevin Aabol hade problem med växellådan i första racet och slutade nia. Men han såg fram mot att ha tredje startposition i andra racet. Men han blev bestraffad och nedflyttad när teamet reparerade växellådan i samband med första heatet och bröt därmed mot parc ferme-reglerna.
– Det första positiva på helgen var starten i andra racet, sade en mycket besviken Aabol.Han hade dock bra fart i andra heatet och såg ut att ta en bra placering men när han skulle köra om en konkurrent blev han upptryckt i muren och tvingades bryta. Men han hade kört tillräckligt många varv av heatet och blev ändå sjua.
– Det här inte min säsong. Nu är det bara att försöka ladda om till finalen på Knutstorp, sade AabolRasmus Mårthen blev tia respektive åtta.
– Vi har gjort allt vi kunnat den här helgen, ändå hittade vi inte greppet någonstans. Däcken var iskalla när vi kom i mål. Jag provade alla olika körstilar, fick testa i racet för det fungerande inte, jag har aldrig varit med om något liknande, sade han.I sammanhanget ska det tilläggas att det var flera olika team som hade svårt med inställningarna den här helgen. I princip alla förare vittnade om en hal och mycket svårkörd bana.Emelie Liljeström bröt första racet och var tolva i det andra. Hennes helg förstördes redan i kvalet när hon körde av på grund av bromsproblem.
– Att starta sist i båda heatet är inte kul. I andra racet hade jag i all fall en bra start men då blev jag påkörd av prins carl-Philip men det var jag som blev bestraffad med en drive through, sade hon syrligt.

Daniel Haglöf vann första racet och Thed Björk det andra. Årets sista STCC-race går om två veckor på Ring Knutstorp.

Föregående
Föregående

SVT sändningen från Solvalla

Nästa
Nästa

Daniel Haglöf gör succé på Solvalla