Pallplats för Chevrolet

Rickard Rydell körde hem ännu en pallplats för Chevrolet Motorsport Sweden vid lördagens STCC-tävlingar i Falkenberg.Rydell slutade trea i det första av helgens två race, efter att ha toppat den inledande delen av tidskvalet där han till slut fick se sig slagen till Pole Position med blotta 0.063 sekunder. En femteplats i det avslutande Race 2 innebär att Rydell går in i det stundande sommaruppehållet som tvåa i mästerskapet, två poäng bakom ledande Fredrik Ekblom.För Viktor Hallrup blev helgen i Falkenberg händelserik. Hallrup slutade på 14:e plats i ett exceptionellt jämnt kval, men sammanstötningar i båda racen kompromissade kraftigt Växjö-förarens chanser att avancera. Det blev en slutlig 13:e plats i Race 1, innan Hallrup tvingades att bryta det efterföljande loppet med brustet styrstag.